MATKA ITSEESI

 

Missä olen,

mihin jään?

On liian kiire,

en pysty pysähtymään

 

Aika kuluu nopeaa

en kiinni siitä millään saa.

Voi kun olisi ihanaa

itselleen rauhaa lahjoittaa.

 

Usein puhutaan siitä, kuinka hektistä ja välillä hyvinkin stressaavaa elämä on. Aika ei riitä mihinkään. On juostava paikasta A paikkaan B. Sieltä on sitten ehdittävä paikkaan C. Samanaikaisesti olisi myös oltava paikassa D.

Jossain vaiheessa pitäisi laittaa ruokaa ja parisuhdettakin hoitaa. Niin ja se itsestään huolehtiminen…. siitä joko tingitään tai sitten huolehtimisestakin tulee pakkoa, jolloin se on vain uusi stressinaihe elämässä.

Kuulostaako tutulta? Liiankin tutulta?

Itse elin em. oravanpyörässä useita vuosia. Kunnes tuli seinä vastaan. Oli pakko pysähtyä. Keho pakotti minut pysähtymään.

Alkoi tutustumismatka itseeni ja tuolla matkalla olen yhä. Tämä matka on loppuelämän kestävä ja paluulippua ei ole. En sitä myöskään tarvitse.

Matkakumppaneina tällä matkallani ovat jooga, vapaa tanssi sekä mindfulness.

Nämä kaikki yhdessä ovat auttaneet minua pääsemään kosketuksiin todellisen itseni kanssa. Joogan ja tanssin avulla olen tutustunut kehooni paremmin.
Meditoimisen ansiosta sisäinen maailmani on rauhoittunut. Tunnen itseni tasapainoisemmaksi ja levollisemmaksi. Aistin kehoni tuntemukset herkemmin. Minulla ei ole enää kiire, elämä tapahtuu tässä ja nyt.

Haluaisitko sinä lähteä myös matkalle itseesi? Nyt se on mahdollista minun kanssani. Matkakohteena on oma kehomme johon tutustumme yksi alue kerrallaan. Matkamme tarkoituksena on saada keho ja mieli rentoutumaan kehomeditaation avulla.

Kehomeditaatiossa käydään koko keho läpi, annetaan huomiota kehon eri osille, yksittäin, alue kerrallaan. Kehomeditaation avulla tulet tietoisemmaksi kehostasi jolloin huomaat myös herkemmin kehon tuntemukset ja viestit. Kehosi jännitystilat heikkenevät tai poistuvat kokonaan ja mielesi rauhoittuu. Olosi on meditaation jälkeen samanaikaisesti sekä pirteä että rento.

On vaikeaa sanoin kuvailla, mitä sisäisyydessä tapahtuu meditoinnin aikana. Jokainen kokee nämä asiat eri tavalla. Mieleenpainuvin kokemus minulla lienee se kun tunsin kuinka solut tanssivat sisälläni! Oloni on aina rauhallinen ja rentoutunut kehomeditaation jälkeen.

Anna itsellesi aikaa ja tule kokeilemaan kehomeditaatiota kanssani. Pahinta, mitä siitä voi seurata on täydellisen kiireetön olotila 😉

Anne

anne.melarti@gmail.com

Ohjattu kehomeditaatio/rentoutus. Sunnuntaina 18.1.2015 klo: 18.00–19.00. Yogaways, Raatihuoneenkatu 3. Ota mukaasi joogamatto, viltti ja tyyny. Hinta 5 €.

 

 

Den förbjudna kroppen

Alla vet vi att det är farligt att sitta för mycket, eller hur? Kroppen är inte gjord för att sitta, den är gjord för att röra på sig. Det vet vi alla, det är inget nytt, men ändå bara blir det … Continue reading

Välkommen till våra nya hemsidor!

Vi håller på och förnyar Yogaways till det yttre – och förhoppningsvis också till det inre. På utsidan handlar det om ny logo, nya hemsidor, nya skyltar, ny inredning. Allt möjligt stort och smått. Vi hoppas du gillar vår nya ”look”.

Det är Josefin Saarenpää, grafisk designer, som står för förnyelsen. Och fotografen Heidi Alho, som har tagit bilderna. Ett varmt tack!
En nyhet är också Yogabloggen. Här kommer jag att dela med mig av mina erfarenheter av yoga, dans och andra typer av somatiska metoder som jag har studerat under mina resor till många olika länder. Bloggen publicerar vi både på hemsidan och på Yogaways Facebook sida. Jag kommer också att använda den för att snabbt gå ut med nyheter om det som händer på Yogaways.
Så långt som möjligt försöker vi hålla våra hemsidor trespråkiga – på svenska, finska och engelska.

Peter

Tervetuloa Yogawaysin uudistuneille kotisivuille! Olemme myös uudistamassa Yogawaysin graafista ilmettä sekä tilojen sisustusta. Uudistuksista vastaavat Josefin Saarenpää, graafikko ja Heidi Alho, valokuvaaja. Lämpimät kiitokset heille! Toinen uutus on tämä Joogabloki. Sen avulla tulen tiedottamaan tapahtumista, mutta myös omista kokemuksistani joogasta, tanssista ja muista kehoon liittyvistä asioista. Pyrin tiedottamaan kolmella kielellä – ruotsiksi, suomeksi ja englanniksi.

Welcome to our new look! At the moment we are updating ourselves – our home pages, our graphic design, our interior design and so on. The art work was created by Josefin Saarenpää, the photos taken by Heidi Alho. Thank you very much for your beautiful contribution! In the Yogablog, I will publish information and experiences from the world of yoga, dance and somatics. My intention is to keep it trilingual, in Swedish, Finnish and English. Stay tuned!